Vrolijke muziek zorgt voor vrijgevige klanten

Draai je al muziek van ABBA, Queen en Billy Joel in jouw zaak? Volgens onderzoek van de Universiteit van Innsbruck kan het zomaar 4 euro fooi extra opleveren.

Feelgood-muziek zorgt ervoor dat vooral oudere bezoekers van restaurants gemiddeld hogere fooien geven. Naast nummers met een flink tempo hebben ook nostalgische nummers zoals Back To Black van Amy Winehouse invloed op de extra fooien.

Berekende waardering
Naast de kwaliteit van de lunch en diner zijn er dus ook andere manieren om de ervaring van de klanten gunstig te beïnvloeden. Die waardering laat zich uitdrukken in euro’s. Voor het onderzoek werden 277 maaltijden gevolgd in een van de betere restaurants van Innsbruck. Gemiddeld kost daar een diner met drank ongeveer 100 euro per persoon. De gemiddelde fooi bedraagt 10 euro. Maar dat bedrag bleek dus variabel en steeg met 4 euro in relatie tot de gedraaide muziek.

Dat jongere proefkonijnen minder bevattelijk leken voor de gedraaide muziek, zou er volgens de onderzoekers aan kunnen liggen dat die klanten minder vermogend waren dan oudere klanten.

Wil jij de juiste snaar bij de doelgroep raken? Ontdek dan welk type muziek het beste bij jouw zaak past met onze muziektest. Met behulp van een aantal simpele en korte vragen wordt het muziekprofiel voor jouw zaak samengesteld.

Bron: AD.nlMuziek houdt ons bezig

Wat is jouw ultieme shop soundtrack?

Lees meer

Met deze 5 hartverwarmende liedjes steun je jouw vrienden en familie tijdens Kerst

Lees meer

‘Als we hier in de showroom geen muziek zouden hebben, dan krijg je een soort crematoriumeffect’

Lees meer

5 liedjes die (pijnlijk) duidelijk maken hoe fijn het is om in vrede te leven

Lees meer

Playlist: Go get them, Oranje Leeuwinnen!

Lees meer

‘Met muziek kun je een merk opbouwen’

Lees meer

Toplijstje: Nationale Complimentendag; zeg het met een liedje

Lees meer

Vrolijke muziek zorgt voor vrijgevige klanten

Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij niets missen van Muziek Werkt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar nieuws van Muziek Werkt.