Muziekmeters

Doe mee aan de pilot

Aanmelden voor pilot muziekmeter

Is muziek belangrijk voor jouw zaak? En vind jij ook dat muziekmakers zo nauwkeurig mogelijk betaald moeten worden voor hun werk? Dan zijn we op zoek naar jou! Doe net als The Harlem Social Club,  Ollies Coffee and More en Alle Hens mee aan de Pilot Muziekmeters van Sena en BumaStemra en help mee om het muziekgebruik transparanter te maken zodat muziekmakers nog eerlijker betaald krijgen.

Op dit moment is het niet mogelijk en te kostbaar om in alle horecagelegenheden waar muziek gedraaid wordt de volledige informatie over muziekgebruik te achterhalen. Daarom wordt er voor de uitbetaling aan muziekmakers momenteel gebruik gemaakt van referentierepertoire. Dit wordt samengesteld op basis van onderzoek en speellijsten en wordt regelmatig geüpdatet.

Gelukkig gaan de technologische ontwikkelingen snel en is het dankzij de zogenaamde fingerprinting technologie* wel mogelijk om het daadwerkelijke muziekgebruik goed in kaart te brengen. Zo kan er op alle locaties met een muziekmeter, exact gemeten worden welke muziek er is gedraaid.

Met de Pilot Muziekmeters zetten Sena en BumaStemra de eerste stappen om de fingerprinting technologie sneller uit te rollen en het muziekgebruik transparanter te maken zodat muziekmakers nog eerlijker betaald krijgen.

Alleen, daar is de hulp van horecaondernemers hard voor nodig. Meld jij je ook aan voor deze pilot? Op die manier zorgen we er samen voor dat er sneller en nauwkeuriger uitgekeerd wordt aan muziekmakers.

Wat houdt de pilot in?
Voor deze pilot plaatsen we gedurende 3 maanden een muziekmeter**. Deze wordt gekoppeld aan de geluidsapparatuur van jouw horecazaak. De muziekmeter meet welke liedjes er gedraaid worden. Deze informatie wordt naar een server gestuurd waar de liedjes geïdentificeerd worden middels fingerprintingtechnologie en gekoppeld aan een grote database met meer dan 103 miljoen liedjes. Zo weten we precies welke muziekmakers en uitvoerende artiesten een vergoeding dienen te ontvangen.

Hoe meer horecaondernemers zich aanmelden, hoe beter we weten welke muziek er gedraaid wordt. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers zich aanmelden voor deze pilot.

Het uiteindelijk doel is natuurlijk om in de toekomst daadwerkelijk 1 op 1 uit te betalen.

* fingerprinting technologie: dit is een audio herkenningstechnologie, waarbij een digitale afdruk van de muziek automatisch herkend kan worden

** de muziekmeters die voor deze pilot gebruikt worden zijn van de leverancier BMAT (BMAT Music Innovators – Music Operating System). De afmeting van de BMAT muziekmeter is 13,4 x 12,6 x 3,8 cm en weegt 0,6 kg.

Meld je aan voor de pilot

Adresgegevens*

 

* Is verplicht

Voorwaarden voor deelname aan de pilot

  • Je draait muziek in jouw zaak;
  • Je vindt het belangrijk dat muziekmakers zo nauwkeurig mogelijk betaald krijgen voor gebruik van hun muziek;
  • Je wilt een bijdrage leveren om de mogelijkheden die er zijn op gebied van fingerprinting technologie, sneller uit te rollen;
  • Je hebt een Sena en BumaStemra licentie voor muziekgebruik;
  • Duur van de pilot is 3 maanden en start begin 2024;
  • Deelname aan de pilot is gratis.

NB: welk muziekgenre en hoe je muziek afspeelt is niet relevant voor deze pilot. Het betreft alle muziek die gedraaid wordt. De muziekmeters registeren geen live muziek.

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...