Horeca

Horeca en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Muziek trekt bezoekers die dansen, genieten én bestellen. Muziek is dus goed voor de omzet.

 

Muziektempo

Het tempo van de muziek is een belangrijk punt om over na te denken. Het tempo bepaalt namelijk ‘de eetsnelheid’. In de regel geldt: hoe meer beats per minuut, hoe sneller er wordt gegeten. Dit bleek uit een experiment in een lunchroom. Wanneer er snelle muziek werd gedraaid, konden tafels een tweede keer worden verkocht. Gasten namen alleen één gerecht. Bij langzamere muziek bleven gasten langer zitten en bestelden ze vaker nog koffie.

Muziek maakt gelukkig

Van muziek kun je ook harstikke gelukkig worden. Wanneer je luistert naar je favoriete muziek komt er namelijk dopamine vrij. Dat blijkt uit onderzoek. Dopamine wordt ook aangemaakt onder invloed van drugs, seks en het eten van een lekkere maaltijd. In het geval van muziek wordt de productie van dopamine maar liefst negen procent hoger dan normaal. Wat het muziekgenre is, maakt volgens het onderzoek niet uit. De mensen die onderzocht werden, kozen voor verschillende genres, van pop tot rock of punk. Dat bewijst maar weer; over smaak valt niet te twisten.

83%

van de horecabezoekers vindt muziek goed voor de sfeer.

62%

van de horecabezoekers blijft langer wanneer muziek gedraaid wordt.

streamer-horeca.jpg

64%

voelt zich dankzij muziek meer op zijn/haar gemak.

87%

vindt het belangrijk dat achtergrondmuziek het juiste volume heeft.

63%

is bereid iets meer te betalen voor consumpties als er leuke muziek op staat.

Muzieklicentie nodig?

Draai je muziek in jouw organisatie en kunnen klanten of je personeel die muziek horen, dan heb je waarschijnlijk een muzieklicentie nodig.

Vraag een muzieklicentie aan

Regel je muzieklicentie gemakkelijk en snel via www.mijnlicentie.nl. Aangesloten bij een brancheorganisatie? Dan loont het zeker om na te gaan of zij een collectieve overeenkomst voor muziekgebruik hebben gesloten. In dat geval kun je profiteren van een aantrekkelijke korting.

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...