Zorg & Medisch

Iedereen weet dat muziek een echte sfeermaker is. Maar dat het ook een positieve invloed heeft in geval van ziekte, is minder bekend.

 

Muziek helpt mensen met dementie

Muziek heeft een positieve uitwerking op mensen met dementie, in welk stadium dan ook. Mensen met dementie kunnen volledig opgaan in muziek. Ook in een vergevorderd stadium kan muziek zorgen voor een opleving. Muziek beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Muziek tovert een glimlach op het gezicht van een ziek kind

De aanblik van een ernstig ziek kind gaat door merg en been. En terwijl artsen de ziekte bestrijden met een behandeling en medicijnen, kan muziek helend werken voor zowel lichaam als geest. Muziek vermindert pijn, stress en angst en zorgt ervoor dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Muziek maakt een verschil. Elke dag weer.

afeerfoto.jpg

77%

voelt zich dankzij muziek meer op zijn/haar gemak.

31%

vindt het belangrijk dat achtergrondmuziek het juiste volume heeft.

29%

is bereid iets meer te betalen voor consumpties als er leuke muziek op staat.

Muzieklicentie nodig?

Draai je muziek in jouw organisatie en kunnen klanten of je personeel die muziek horen, dan heb je waarschijnlijk een muzieklicentie nodig.

Vraag een muzieklicentie aan

Regel je muzieklicentie gemakkelijk en snel via www.mijnlicentie.nl. Aangesloten bij een brancheorganisatie? Dan loont het zeker om na te gaan of zij een collectieve overeenkomst voor muziekgebruik hebben gesloten. In dat geval kun je profiteren van een aantrekkelijke korting.

Alle blogartikelen

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...