Spa & Wellness

In spa & wellness omgevingen kan muziek helpen om potentiële klanten aan te trekken én om klanten te behouden.

 

Muziek ontspant

Met rustgevende muziek komt de geest tot rust en ontspant het lichaam. Het helpt om stress weg te nemen en heeft bovendien een positief effect op de ademhaling en bloeddruk. Ook ontspant muziek de spieren. En die totale ontspanning is waar je naar op zoek bent in spa & wellness omgevingen.

Muziek houdt wachtende klanten tevreden

Het is geen onbekend fenomeen in beauty- en wellness salons; klanten die op hun beurt moeten wachten. Want ondanks een goede planning, kan het toch gebeuren dat je klanten moet laten wachten. Dit komt bijvoorbeeld doordat niet iedereen op tijd is voor zijn afspraak, of omdat behandelingen uitlopen. Muziek in de wachtruimte kan dan van pas komen. Muziek werkt namelijk als ‘wachtverzachter’. Het zorgt ervoor dat mensen het idee hebben dat ze minder lang zitten te wachten.

68%

van de salonbezoekers vindt muziek goed voor de sfeer in een salon.

52%

van de salonbezoekers voelt zich dankzij muziek meer op zijn/haar gemak in een salon.

streamer-spa.jpg

81%

van de salonhouders zegt dat muziek de werknemers vrolijker maakt.

60%

van de salonhouders zegt dat muziek de kans op terugkerende klanten vergroot.

71%

van de salonhouders gelooft dat klantgedrag positief beïnvloed wordt door muziek.

Muzieklicentie nodig?

Draai je muziek in jouw organisatie en kunnen klanten of je personeel die muziek horen, dan heb je waarschijnlijk een muzieklicentie nodig.

Vraag een muzieklicentie aan

Regel je muzieklicentie gemakkelijk en snel via www.mijnlicentie.nl. Aangesloten bij een brancheorganisatie? Dan loont het zeker om na te gaan of zij een collectieve overeenkomst voor muziekgebruik hebben gesloten. In dat geval kun je profiteren van een aantrekkelijke korting.

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...