Sport

Muziek helpt om harder te trainen. Maar hoe is die oppeppende werking van muziek te verklaren?

 

Muziek, lichaam & ritme

Volgens Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam, bevat niet alleen muziek, maar ook ons lichaam ritme. Zo hebben je benen bijvoorbeeld een vast looptempo en is er ook een zekere ritmiek te vinden in de communicatie tussen hersengebieden. Muziek die daar ritmisch goed op aansluit, versterkt die communicatie. En een betere communicatie zorgt voor een beter sportresultaat.

Muziek motiveert

Uit onderzoek blijkt dat sporters die muziek luisteren tot wel 20% langer door kunnen sporten. Muziek werkt dus behoorlijk motiverend. Muziek gaat het gevoel van inspanning en vermoeidheid tegen. Ook zijn je spieren in staat om meer kracht te generen als er een lekker nummertje op staat. Voorwaarde is wel dat de muziek moet kloppen met de bewegingen die je maakt. Dus hoe harder je sport, hoe sneller de muziek moet zijn.

75%

van de sportkantinebezoekers vindt dat muziek bijdraagt aan de sfeer.

43%

van de sportkantinebezoekers geniet dankzij muziek meer van zijn/haar drankje.

streamer-sport.jpg

80%

van de sporters zegt met muziek meer gemotiveerd te sporten.

77%

van de sporterts vindt een sportschool met muziek aantrekkelijker dan een sportschool zonder muziek.

80%

van de sporters zegt meer te genieten van een workout als er muziek aan staat.

Muzieklicentie nodig?

Draai je muziek in jouw organisatie en kunnen klanten of je personeel die muziek horen, dan heb je waarschijnlijk een muzieklicentie nodig.

Vraag een muzieklicentie aan

Regel je muzieklicentie gemakkelijk en snel via www.mijnlicentie.nl. Aangesloten bij een brancheorganisatie? Dan loont het zeker om na te gaan of zij een collectieve overeenkomst voor muziekgebruik hebben gesloten. In dat geval kun je profiteren van een aantrekkelijke korting.

Muziek en sport

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...