Muziek steeds belangrijker voor succes van onderneming

Muziek is essentieel voor veel ondernemers, het verhoogt het moreel van de werknemers en is van invloed op het gedrag van klanten. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van Leger, het onderzoeksbureau dat namens Socan – de Society of Composers , Authors and Music Publishers van Canada – het onderzoek heeft uitgevoerd. Dit onderzoek bevestigt tevens dat het gebruik van muziek steeds belangrijker is voor het succes van een onderneming.


De belangrijkste bevindingen van het Music In Business-onderzoek zijn:

  • Bijna de helft van de respondenten heeft aangegeven, dat muziek de afgelopen twee jaar belangrijker is geworden voor het succes van hun onderneming.
  • Bijna driekwart van de respondenten verklaart dat het spelen van muziek in hun onderneming zeer belangrijk tot belangrijk is.
  • Bijna de helft van de respondenten geeft aan geen dag zonder muziek te kunnen in hun organisatie.
  • Bijna de helft van de respondenten heeft aangegeven dat zij er vanuit gaan dat klanten zouden klagen als er geen muziek meer te horen is in de zaak/onderneming.
  • Negenenzestig procent van de respondenten heeft aangegeven dat tekstschrijvers, componisten en muziekuitgevers, recht hebben op een eerlijke vergoeding voor hun werk.

Dit onderzoek toont tevens aan dat meer dan een derde van de respondenten, live muziek in de zaak gebruiken om klanten te vermaken en suggereren zelfs hierdoor meer omzet te genereren. Een eigenaar van de Carleton Music Bar & Grill in Halifax , Nova Scotia, zei daar het volgende over: ” Live muziek is een primair element van onze organisatie en mede bepalend voor het bereikte succes van ons restaurant. Onze klanten bevestigen deze keuze en erkennen het belang met muziek in het leven.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij niets missen van Muziek Werkt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar nieuws van Muziek Werkt.

Muziek houdt ons bezig

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...