Muziek als wachtverzachter

Wachten op de metro in Rotterdam is tegenwoordig een aangename en rustgevende ervaring. Vervoerder RET introduceert op een aantal metrostations geur en muziek.

Proef

Een recente proef op Rotterdam Centraal laat zien dat reizigers zich prettiger voelden met een subtiel deuntje en de geur van citrus en groen op de achtergrond. Wachten op de metro voelde voor hun gevoel korter.

Muziek afgestemd op het moment van de dag

De Rotterdamse vervoerder stemt voortaan de muziek af op het moment van de dag. In de ochtend hoor je natuurgeluiden en op drukkere tijden klinkt er rustige muziek. Is het rustiger op het perron? Dan hoor je uptempo muziek. De geur van citrus en groen draagt volgens de RET bij aan het gevoel van reinheid, veiligheid en rust. Naast geur en muziek zijn er ook andere zaken die het verblijf op een station veraangenamen. Dit zijn bijvoorbeeld licht en aankleding.

Geur en muziek bij jou op het station?

Geur en muziek zijn te ervaren op de stations Blaak, Wilhelminaplein, Beurs, Blijdorp, Eendrachtsplein en Centraal Station. Het aantal locaties wordt de komende tijd uitgebreid.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij niets missen van Muziek Werkt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar nieuws van Muziek Werkt.

Muziek houdt ons bezig

Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...