Nieuwe samenwerking met...

Nieuwe samenwerking met...

Even voorstellen: Marjolijn van My Life is a Music Video.

Dit jaar gaan we op Muziek Werkt samenwerken met een bijzonder platform: My Life is a Music Video. Een blog over lyrics, ’t leven en alles daar tussenin, zoals ze het zelf omschrijven. Marjolijn begon het blog een aantal jaar geleden, nadat ze gewerkt had bij grote platenlabels als Warner en Universal Music. Dit jaar stelt ze voor MuziekWerkt bijzondere lijstjes samen voor op de werkvloer.

“Muziek is zoiets moois”, vertelt Marjolijn enthousiast. “Het helpt mensen om fysieke doelen te bereiken, het draagt bij aan de constructie van de identiteit bij jongeren en is over het algemeen gewoon een fijn hulpmiddel om aan de realiteit te ontsnappen. In een onderzoek las ik dat maar een derde van de mensen naar de tekst van muziek luistert en dat meteen ook heel belangrijk vindt. Wat voor een derde van de luisteraars dus cruciaal is, wordt door twee derde niet eens gehoord. Daar wil ik met het blog verandering in brengen. Het is alsof je een film kijkt in een taal die je niet spreekt. Je ziet de mooie beelden en je hoort dialoog, maar je snapt niet wat er gezegd wordt. Als de ondertiteling aangaat, kun je ook ineens het hele verhaal volgen. Ik hoop dat mensen gaan begrijpen dat teksten veel kunnen toevoegen.”

Maar wat zijn de favoriete teksten van Marjolijn zelf?
Sia – Elastic Heart
“Ik hoorde laatst dat dit nummer gaat over de relatie met haar vader, maar voor mij is het een nummer over liefdesverdriet. Het gaat over veerkracht, dat vind ik heel erg mooi. Dit is precies wat je wil horen als je even in de put zit.”

Haevn – Where The Heart Is
“De tekst van dit liedje is een perfecte match met het moment waarop ik mijn baan opzegde om dit nieuwe avontuur te beginnen. Het omschrijft het gevoel gewoon heel goed. Het gaat over hoop, over lef en dat is precies wat ik in het begin van My Life Is A Music Video ook doormaakte.

Wat kan My Life is a Music Video voor ondernemers betekenen?
“We gaan goed kijken naar de lezers van Muziek Werkt en op basis daarvan stellen we lijstjes samen. Denk bijvoorbeeld aan een playlist voor barista’s over koffie, maar ook lijstjes voor spa en welness en bijvoorbeeld een kickstart op de maandagmorgen. Of juist een goed begin van de Vrijmibo! Er bestaan heel veel playlists voor ondernemers, maar die zijn eigenlijk allemaal op basis van sound samengesteld. Wij gaan daar op een andere manier naar kijken. Wat is nu de muziek die echt over je onderneming gaat?"

Binnenkort verschijnt het eerste gastblog van My Life is a Music Video.