Kledingwinkels houden jongeren binnen met top 40

Muziek kan een bezoek aan een kledingwinkel maken of breken.

Maar liefst twee derde van de Nederlanders geeft aan dat muziek een reden kan zijn om langer of korter in een kledingwinkel te blijven. Dit geldt vooral voor jongeren tussen de 25 en 34 jaar, 76 procent laat de duur van zijn winkelbezoek afhangen van de muziek die er gedraaid wordt. Deze generatie luistert tijdens het winkelen het liefst naar top 40 en pop. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar muziek in kledingwinkels onder 1.000 consumenten uitgevoerd door MarketResponse in opdracht van Muziek Werkt.

Loungemuziek, Nederlandstalig of house?

Maar naar welke muziek luisteren klanten het liefst tijdens het winkelen? Uit het onderzoek blijkt dat bezoekers van kledingwinkels in het populaire jongerensegment het liefst top 40 en popmuziek horen. Bezoekers van herenwinkels in het hogere segment winkelen het liefst met loungemuziek op de achtergrond. Bij textielsupers wordt Nederlandstalige muziek vaker passend gevonden. 55-plussers genieten het meest van klassieke muziek in kledingwinkels.

Lees de samenvatting van het onderzoeksrapportMuziek houdt ons bezig

‘Met de juiste muziek op de achtergrond is het heerlijk een boeket samenstellen’

Lees meer

Toplijstje: 5 liedjes over dokters

Lees meer

Top 10 bewezen anti stress muziek

Lees meer

Popmuziek maakt blijer én productiever

Lees meer

‘We draaien alleen wat we zelf tof vinden’

Lees meer

Sportprestaties verbeteren dankzij muziek

Lees meer

Muziek steeds belangrijker voor succes van onderneming

Lees meer

Muziek en gezondheid: 9 positieve effecten

Lees meer

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij niets missen van Muziek Werkt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 4 keer per jaar nieuws van Muziek Werkt.